Mobilt fyrrum

Det kan virke både besværligt og pladskrævende at indrette nyt fyrrum med mere klimavenlige varmeløsninger, men med en mobil varmeløsning fra Scanboiler Varmeteknik kan det gøres uden indgreb i selve ejendommen.

Der kan være store omkostninger at spare ved at skifte den nuværende varmekilde ud med enten varmepumpe, pillefyr eller anden klimavenlig varmeløsning, som både vil kunne ses på el- og vandregningen samt være positiv for miljøet.

Derfor er det for mange heller ikke argumenterne for at skifte varmekilden ud, der mangler. Derimod vil plads ofte dukke op på minuslisten, for der skal sættes plads af til kedel, silo eller akkumuleringstank.

Men hvorfor ikke skille den del fra resten af bygningen og få fyrrummet installeret i en separat container, som både kan stilles et mere diskret sted og desuden kan tages med, hvis man en dag skal flytte?

Hos Scanboiler Varmeteknik mellem Silkeborg og Aarhus designer vi containerløsninger i samarbejde med kunden. Vi monterer containeren på vores værksted i Voel og leverer det som et nymalet, isoleret og komplet fyrrum, som nu blot skal tilsluttes det eksisterende varmeanlæg.

Sådan en løsning valgte Peter Andersen og Jakob Rasmussen, som sammen driver I/S Tornegård ved Brædstrup, hvor de også har en satellitejendom.

– Vi havde brug for en løsning, der krævede minimal vedligeholdelse, og det lever containerløsningen op til. Den er stort set vedligeholdelsesfri, kører af sig selv, og siloen er så stor, at vi blot skal hælde piller på to gange om året, siger Peter Andersen, som tidligere måtte bruge en del tid på at holde halmfyret kørende.

– Samtidig er det en ejendom, som med tiden sikkert skal udfases, og produktionen bliver flyttet til en anden ejendom, så hvis vi begyndte at indrette et nyt fyrrum, kunne pengene hurtigt være spildt, tilføjer Peter Andersen.

Når produktionen på sigt skal flyttes til en anden ejendom, kan containeren let flyttes med – blot ved at kappe nogle få rør, der binder løsningen sammen med det eksisterende varmeanlæg.

Løsningen består af en container, et Fröling P4 pillefyr, en akkumuleringstank og en styring.

Vi indretter containeren i samarbejde med kunden og kan også levere den med en træfliskedel.